Opinie & Commentaar
WNL

‘Nederland voert geen asielbeleid, het klotst over de dijken’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Nederland voert geen asielbeleid, het klotst over de dijken’

Het overvallen zijn door het hoge aantal asielzoekers is een telkens terugkerend probleem. Ook toen het opvangcentrum in Ter Apel al dagen overvol zat, sprak demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol in eerste instantie over een “tijdelijke piek”. Deze week kwam ze daarop terug en had ze het toch over een “permanent karakter”. En dat kan wel eens kloppen, zegt Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch Weekblad. Volgens haar komt dit omdat Nederland eigenlijk geen asielbeleid voert. “Het klotst over de dijken”, zegt ze in WNL Opiniemakers.

Voet wijst op de enorme woningnood in Nederland. “Je ziet dat statushouders een huis krijgen, terwijl jongeren tot wel vijftien jaar moeten wachten op een woning. Dan moet je niet gaan denken dat je nog verder draagvlak creëert, want dat brokkelt heel erg af.”

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie