Opinie & Commentaar

'Als varkens weigeren om op transport te gaan, vragen ze het ook niet vriendelijk'

BNNVARA
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Als varkens weigeren om op transport te gaan, vragen ze het ook niet vriendelijk'

Gisteren demonstreerden boeren massaal bij de Provinciehuizen. Morgen zijn ze van plan om het Binnenhof te bezetten. Druktemaker Marcel van Roosmalen geeft in De Nieuws BV zijn mening over de protesten.

De demonstrerende boeren in Groningen, die inmiddels dachten dat je door te demonstreren je zin krijgt, raakten in de middag gefrustreerd, vertelt Van Roosmalen. "De strohakselaar ging aan, er reed er eentje met zijn tractor door een hek, er werd een galg opgericht en er werd een politiepaard aangereden. Maar volgens de boeren gebeurde het heel zachtjes, ze hadden het wel eens erger gezien."

Brood uit de mond stoten

De Commissaris van de Koning deed alsof hij de enige was die standhield tussen de rokende puinhopen, maar hij had duizend keer meer gelijk dan de provinciale politici, vertelt Van Roosmalen. "Die denken dat je het volk pas echt vertegenwoordigt als je het naar de mond praat. Ze willen niet weten dat tachtig procent van wat de boeren produceren bedoeld is voor de wereldmarkt, waardoor ze de kleinschalige boeren elders, het brood uit de mond stoten."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie