Opinie & Commentaar

'Ik begin alles wat uit Den Haag komt te wantrouwen'
BNNVARA

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ik begin alles wat uit Den Haag komt te wantrouwen'

De plannen van Prinsjesdag lagen vorige week al op straat. Volgens Pieter Derks is het lekken van de begroting zelfs al onderdeel van de communicatie-strategie. In De Nieuws BV praat hij over het toenemende wantrouwen in alles wat uit Den Haag komt.

"Ik weet niet welke medewerker van de NTR bedacht heeft om het nieuws over de roetveegpieten op Prinsjesdag om 11 uur 's ochtends via een persberichtje de wereld in te slingeren", vertelt Derks. "Maar ik weet wel dat diegene vandaag waarschijnlijk banen aangeboden krijgt op minstens zeven verschillende ministeries. Wat een gevoel voor timing. Dit is het soort kwaliteit waar je het ver mee kan schoppen op bijvoorbeeld een ministerie van Justitie."

Wantrouwen

Het begint Derks zo langzaamaan namelijk toch wel op te vallen, hoeveel mensen er dagelijks in Den Haag bezig lijken te zijn met weglakken, achterhouden of afleiden. "Het patroon in de afgelopen jaren is duidelijk. Er is iets aan de hand, dat wordt bij hoog en laag ontkend, er duikt een documentje op waaruit blijkt dat er toch iets aan de hand is en dat wordt dan door Mark Rutte begraven onder een scheepslading verkleinwoordjes. Ik begin daarom alles wat uit Den Haag komt, te wantrouwen."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie