Opinie & Commentaar
BNNVARA

Er wordt gepraat over vluchtelingen, alsof alle vluchtelingen hetzelfde zijn

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Er wordt gepraat over vluchtelingen, alsof alle vluchtelingen hetzelfde zijn

Er wordt gepraat over vluchtelingen, alsof alle vluchtelingen hetzelfde zijn. Daar stoort druktemaker Arthur Umbgrove zich aan. "Nu de discussie over migratie, als een veenbrand, weer is opgelaaid, wil ik graag een paar kanttekeningen maken", zegt hij in De Nieuws BV.

Video niet beschikbaar

Voor zijn laatste roman heeft Arthur Umbgrove veel in AZC's rondgelopen. Hij concludeert dat niet alle vluchtelingen hetzelfde zijn. "Er zijn eindeloos veel verschillende vluchtelingen, met wisselende kansen op succes in onze maatschappij. Dat maakt de hele discussie zo ingewikkeld."

Het tweede punt dat Arthur wil maken gaat over de beoordeling of iemand recht heeft op asiel. "Over een ding bestaat consensus: je hebt alleen recht op een verblijfsvergunning als je op de vlucht bent voor oorlog of ander geweld, niet als je om economische redenen komt.Maar dat is vrijwel niet te bepalen." Iedereen wil een rechtvaardig beleid, maar niemand wil de consequenties aanvaarden. "Er bestaan geen beschaafde oplossingen voor een barbaars probleem."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Druktemaker Arthur Umbgrove - Paradox van het vluchtelingenprobleem

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie