De beste seks heb je na je vijftigste

foto: Pexelsfoto: Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. De beste seks heb je na je vijftigste

Ouderen en seks, die twee vallen niet met elkaar te verenigen. Ten minste, dat denken sommige mensen. Maar... Het tegendeel is waar. Dat zegt Rob Schipper in Villa VdB, hij is uroloog en schrijver van het boek 'De beste seks heb je na je 50ste'.

Video niet beschikbaar

"Alles wordt na je vijftigste slechter”, zegt Schipper. "Het is voor mannen moeilijker om een orgasme of erectie te krijgen en vrouwen hebben meer moeite om vochtig te worden." Toch is de seks wel degelijk beter op oudere leeftijd vertelt hij: “Vijftigplussers doen het misschien wel wat minder. Maar als ze het dan doen, genieten ze er meer van."

Goede seks is meer dan alleen een pilletje

Rob Schipper helpt zijn patiënten ook met handige weetjes: wist bijvoorbeeld u dat de tijd die een gemiddelde man in Nederland nodig heeft om klaar te komen, zes minuten is? Hij helpt zijn patiënten ook hun levensstijl aan te passen, zodat de seks vanzelf beter wordt. Toch weten de meeste mensen met problemen op het gebied van seks, zelf ook wel wat er in hun leven beter kan. "Beter op het lichaam letten, afvallen, stoppen met roken. Het is niet alleen het pilletje dat soms helpt, maar ook het verhaal eromheen."

Villa VdB

Villa VdB (Omroep MAX) hoor je van maandag t/m donderdag van 14.00 tot 15.30 uur op NPO Radio 1. Gepresenteerd door Jurgen van den Berg.

Ster advertentie
Ster advertentie