Gommers bezorgd over versoepeling coronaregels

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gommers bezorgd over versoepeling coronaregels

Diederik Gommers vindt het niet goed dat het kabinet komende week de coronaregels weer versoepelt, terwijl de afgelopen dagen het aantal besmettingen stijgt. "Ik snap het niet en zou wat voorzichtiger zijn", zei de IC-arts van het Erasmus Universiteit Rotterdam, tevens OMT-lid, in Langs de Lijn En Omstreken.

Video niet beschikbaar

Premier Rutte kondigde vrijdag de versoepelingen aan. Mensen mogen vanaf volgende week woensdag weer naar musea, pretparken, bioscopen en theaters. Thuis mag je weer drie in plaats van twee mensen ontvangen en op straat mag je met vier personen zijn.

Deze beslissing is volgens Gommers genomen zonder een advies van het OMT. Hij is bezorgd over het mogelijke effect. "We hebben deze zomer gezien dat het aantal besmettingen toeneemt als mensen meer contact met elkaar hebben. Daar ging het mis. We gaan nu nog de moeilijke wintermaanden in, die staan bekend om de verkoudheidsvirussen."

Podcast Virusfeiten

Diederik Gommers is samen met Marion Koopmans te horen in de podcast Virusfeiten, met Tijs van den Brink. Deze podcast is hier te beluisteren.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie