Meidengroep uit Japan zingt uitleg over bitcoins

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Meidengroep uit Japan zingt uitleg over bitcoins

We horen enorm veel over de bitcoin de laatste tijd, maar het is voor veel mensen lastig uit te leggen wat deze 'cryptocurrency' nou eigenlijk is. Zo'n bitcoin 'mine' je, maar hoe gaat dat in zijn werk en wat bepaalt de waarde van de digitale munt? In Japan hebben ze dé manier gevonden om dat uit te leggen. Namelijk: door een speciale meidengroep in te zetten die zingend antwoord geeft op alle prangende bitcoinvragen.

De 'Virtual Currency Girls' maken morgen hun debuut in Tokio en de 8 zangeressen waarschuwen in hun debuutsingle voor frauduleuze cryptosites.

Ook sporen ze mensen aan om de online beveiliging goed te regelen. Het is weer eens wat anders dan het eeuwige ‘Ik hou van jou, de lucht is blauw’-thema van de meeste liedjes, en het is dan ook niet alleen maar plat vermaak, zo wordt ons verzekerd. "Via entertainment willen we het idee promoten dat virtuele valuta er niet alleen zijn voor speculatie, maar dat het geweldige technologie is die de toekomst gaat vormen," zo laat één van de dames weten. Hoe de korte rokjes zich daarmee verhouden is onduidelijk, schrijft de Telegraaf.

Beluister hier onder de eerste single van de dames, helaas nog niet met vertaling:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TrendingVandaag 11 januari

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie