Van sporten in de baas z'n tijd presteer je beter

  1. Nieuwschevron right
  2. Van sporten in de baas z'n tijd presteer je beter

Een vergadering tijdens een wandeling in het park, of een uurtje fitness in plaats van lunchen. Sporten onder werktijd blijkt niet alleen goed voor je te zijn, je presteert ook beter. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht over het vitaliteitsbeleid van bedrijven.

Video niet beschikbaar

Anne van der Put, hoofdonderzoeker aan de Universiteit Utrecht, richt zich op de rol van organisaties in het bevorderen van een gezonde levensstijl. "Werkgevers twijfelen soms of ze niet te veel met het persoonlijk leven bemoeien", stelt Van der Put. "Terwijl werknemers het aanbod erg kunnen waarderen."

En die waardering, die uit zich in het werk. "Mensen vatten het op als een signaal dat de werkgever om je geeft", gaat de onderzoeker verder. "Zelfs als je er geen gebruik van maakt, zet de werknemer toch vaak een tandje bij."

Ook in het thuiswerken speelt actief bezig zijn een rol. "Het helpt ook enorm als de werkgever zelf het goede voorbeeld geeft", vertelt Van der Put. "Als de manager tijdens het thuiswerken tussen 12 en 14 bijvoorbeeld geen vergaderingen plant, zodat je even de benen kan strekken, dan is dat echt terug te zien in het enthousiasme op de werkvloer."

Sporten in de baas zijn tijd

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie