Naar homepage

Twitter-weerman voorspelt: 'Winterkou komt nóg een keer terug'
AVROTROS

foto: Twitterfoto: Twitter
  1. Nieuwschevron right
  2. Twitter-weerman voorspelt: 'Winterkou komt nóg een keer terug'

Het is heerlijk zacht voorjaarsweer en dat stemt veel mensen gelukkig. Het kwik stijgt in het oosten van het land tot wel 16 graden. Tuintjes worden klaargemaakt, de terrassen stromen alweer vol, en ook de natuur ontwaakt. Heerlijk zou je zeggen, maar: ruim vooral je muts en sjaal nog niet op!

'The Beast from the East', de Russische Beer, het enorme koudefront dat twee weken geleden voor schaatsweer zorgde, komt namelijk waarschijnlijk weer terug. Daarvoor waarschuwt weerman Marc. E. Putto, de man achter het account Weerprimeur.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volgens hem zijn de traditionele weervoorspellers als het KNMI veel te voorzichtig met hun weekendvoorspellingen en kunnen we ons zaterdag zelfs opmaken voor sneeuw. Volgens Putto zijn de temperatuurkaarten op 1500 meter bijna identiek aan de kaart die ons rond 20 februari werd voorgeschoteld. Hij voorspelt dat het dit weekend 30 graden kouder zal aanvoelen dan de huidige 16 graden.

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie