OMT-lid Marc Bonten: 'Huiverig voor versoepelingen in combinatie Fieldlab-events'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. OMT-lid Marc Bonten: 'Huiverig voor versoepelingen in combinatie Fieldlab-events'

OMT-lid Marc Bonten is huiverig voor de aangekondigde versoepelingen in combinatie met de honderden Fieldlab-evenementen. De arts-microbioloog vreest dat de druk op de ziekenhuizen hierdoor verder toeneemt. "Dit wordt voorgesteld terwijl de ziekenhuizen op omvallen staan", zegt Bonten bij Spraakmakers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het is volgens Bonten steeds moeilijker om de zorg in de ziekenhuizen overeind te houden. Covid-patiënten eisen nog steeds een groot deel van de zorg in op, terwijl 20 procent van het verplegend personeel ziek thuis zit.

De versoepelingen zouden pas over twee weken ingaan, maar dat komt voor de ziekenhuizen nog te vroeg, denkt Bonten: "We hebben de ziekenhuizen nog niet binnen twee weken leeg."

Vaccin-effect

De prognoses van het RIVM zijn gemaakt op basis van het voortzetten van de maatregelen, met het voorjaarseffect en het effect van de vaccinaties. "Als we al deze forse versoepelingen tegelijk gaan doen, dan gaat die prognose er anders uitzien."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie