NPO Radio 1 Luistert naar jou
EOKRO-NCRV

'NPO Radio 1 Luistert naar jou' van start

foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. 'NPO Radio 1 Luistert naar jou' van start

We zijn begonnen! In een speciale uitzending op nieuwjaarsdag verzorgt Roos Abelman (KRO-NCRV) de aftrap van NPO Radio 1 Luistert naar jou. De komende twee weken reizen we door het land om verhalen op te halen. Wat speelt er in de samenleving dat meer aandacht verdient op NPO Radio 1? Bij de aftrap maakt Roos Abelman een rondje door Nederland met regiojournalisten uit de twaalf provincies. Wie 1 januari zegt, zegt nieuwjaarsduik. Astrid de Jong staat daarom op het strand in Scheveningen.

NPO Radio 1 Luistert naar jou

Het Opiniepanel van EenVandaag zocht uit wat Nederlanders missen in het nationale nieuws. Zo maken Zeelanders zich zorgen over de bouw van kerncentrales, legt Joyce Boverhuis van het Opiniepanel uit. De kloof tussen de Randstad en de rest van Nederland komt aan bod met Bram van Vulpen, promovendus aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Structureel platform

Zendermanager Klaske Tameling vertelt bij de aftrap over het project. "Met programma’s als 5 Dagen... en Pointer is de regio verankerd op NPO Radio 1. Dat betekent niet dat je er af en toe meer aandacht aan kunt besteden. Het begin van het jaar is daar een mooi moment voor. Een nieuw jaar dat voor ons ligt: waar maken mensen zich zorgen over? Waar moeten wij met NPO Radio 1 dus meer aandacht aan besteden? Dit doen we niet alleen de komende twee weken, maar als structureel onderdeel. Een platform waar mensen hun ideeën, verhalen en problemen achterlaten. Dit blijft het hele jaar open."

Nieuwjaarsduik in Scheveningen

Verslaggever Astrid de Jong staat op het strand van Scheveningen met de glazen cabine. Het is natuurlijk de vraag of Astrid zelf ook in het koude water gaat.

Wat is NPO Radio 1 Luistert naar jou?

Welke thema’s en onderwerpen vind jij belangrijk? Welke verhalen moeten meer aandacht krijgen op NPO Radio 1?

Via nporadio1.nl/luistertnaarjou kun je ons laten weten wat er speelt in jouw omgeving en wat meer aandacht verdient op onze zender: van structurele problemen tot creatieve oplossingen, NPO Radio 1 Luistert naar jou.

Ster advertentie
Ster advertentie