Naar homepage
Gezondheid

'Botox is niet veel anders dan je haar verven'

foto: EOfoto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Botox is niet veel anders dan je haar verven'

[EO - RAD1] Botox, fillers, borstimplantaten: cosmetische ingrepen lijken steeds normaler te worden. Is dat prima anno 2019 of moeten we daar toch wat vraagtekens bij zetten? Ervina van Schükkmann wil niks meer laten doen na een slechte ervaring en Renske Holwerda is juist botoxfan. Zij gingen daarover met elkaar in gesprek in het Instagram TV-programma Wat Jij!?

Tijdens een vakantie in Argentinië, besloot Renske dat er iets moest gebeuren met haar voorhoofd. "Ik maakte een selfie en ik zag een groef in mijn gezicht die ik verschrikkelijk vond. Voor mijn gevoel ging die ook niet meer weg, en bij thuiskomst ben ik meteen op onderzoek uitgegaan en vond ik een arts."

Aedb07c513

Nu gaat Renske twee keer per jaar naar de botoxarts voor een 'verfrissing' zoals ze het zelf noemt. "Ik vind het idee van botox dat het weer uitwerkt na een paar maanden geruststellend, en voor mij werkt het goed."

Accepteer jezelf

Ervina van Schükkmann zal nooit meer een cosmetische ingreep laten doen. "Op mijn 18e liet ik borstimplantaten zetten, maar ik kreeg al vrij snel last van kapselvorming. Mijn weefsel ging om het implantaat heen zitten."

Nu ze ouder is, zou Ervina het mooi vinden als het normaler zou zijn jezelf te accepteren. "De druk kan best wel hoog zijn, ook door social media. Maar als je jezelf echt accepteert, heb je het eigenlijk niet nodig."

Teleurgestelde ouders

Volgens Renske is er bij haar geen sprake van schaamte, en vindt ze haar bezoek aan de botoxkliniek niet anders dan een kappersbezoek om haar haar te verven. "Ik zorg er op mijn manier voor dat ik er net wat beter uitzie, dan dat ik er op de natuurlijke manier uitzie."

Toch zou ze het lastig vinden als ze later kinderen krijgt die een cosmetische ingreep zouden laten doen. "Dan hoop ik dat ze zichzelf accepteren zoals ze zijn, terwijl ik dat zelf eigenlijk misschien niet helemaal doe. Maar ik heb tegelijkertijd ook nooit van mijn ouders gehoord dat ze heel teleurgesteld waren dat ik aan de botox ging, hoor!"

Wat Jij!? kijken

Het Instagram TV-programma is te zien via de Instagram-app. Zoek dan op NPO Radio 1, via de Instagram-pagina van NPO Radio 1 of klik direct door naar de stories van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie