Vanaf vandaag wordt er meer getest op corona

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Vanaf vandaag wordt er meer getest op corona

Vanaf vandaag wordt er meer getest op COVID 19. Vooral in verpleeghuizen, gehandicapten-, thuis-, jeugdzorg en GGZ kan personeel dat met kwetsbare patiënten werkt voortaan getest worden. Voorheen werden alleen zorgmedewerkers in het ziekenhuis getest, of patiënten die ernstig ziek zijn.

Nieuws en Co vroeg de GGD hoe het vandaag ging, en of dit misschien eerder had gemoeten:

En dat testen gebeurt op verschillende plekken. Het laboratorium van Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) maakt vanaf vandaag gebruik van een nieuw testapparaat waarmee het 1500 tests uitvoeren om vast te stellen of een patiënt besmet is door het coronavirus.

Drive thru

In Baarn opent morgen op een industrieterrein een drive thru voor corona-testen. In samenwerking met een Duits laboratorium worden daar dagelijks duizenden coronatesten afgenomen.

Mensen in pakken nemen op het parkeerterrein een keel- en neusafstrijk. Daarna rijdt de geteste persoon verder. Het sample wordt in een laboratorium in Baarn klaargemaakt voor analyse en naar het partnerlab in Keulen gestuurd. Daar komt het om 22.00 uur aan. In de nacht wordt het getest en in de loop van de volgende dag wordt de uitslag elektronisch doorgegeven.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie