Gezondheid

Vaccineren op 8 januari? Gommers en Koopmans geloven het wel

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vaccineren op 8 januari? Gommers en Koopmans geloven het wel

[EO] De eerste vaccinatie tegen corona wordt gedaan op 8 januari, zo vertelde minister De Jonge gisteren. Dat is geen luchtfietserij van de minister, denken OMT-leden Diederik Gommers en Marion Koopmans. "Ik heb er absoluut vertrouwen in", zei Gommers is de podcast Virusfeiten.

{podcast audio="540250" caption="Meteen luisteren: Virusfeiten: Op 8 januari gaan we écht vaccineren" }

Gommers prijst de EMA, het agentschap dat medicijnen goedkeurt. Zij komen maandag al met een besluit over de goedkeuring van het vaccin Pfizer/BioNTech. Dit is acht dagen eerder dan gepland. Hierdoor kan het vaccineren in Nederland dus ook al snel beginnen.

Meer vrijheid

Koopmans is blij met het nieuws, vertelt ze in de podcast: "Het is het begin van de weg dat er weer meer ruimte komt voor ons allemaal."

Die extra ruimte kan nog wel even duren. Vaccineren op 8 januari betekent niet dat iedereen meteen naar buiten kan, vertelt Gommers: "Het duurt een maand voordat mensen voldoende afweer hebben en het moeten ook nog grote aantallen zijn, dus we zijn met z'n allen nog wel een hele tijd bezig voordat we die maatregelen echt los kunnen laten."

Virusfeiten

In Virusfeiten wordt wekelijks gepraat met OMT-leden Diederik Gommers en Marion Koopmans over het coronavirus. De podcast is te beluisteren op de website van Radio 1, via de app, maar ook via platforms als Apple podcasts en Spotify.

Ster advertentie
Ster advertentie