Gezondheid

Dierenarts: 'Coronaklachten? Neem afstand van je huisdier'

MAX
foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Dierenarts: 'Coronaklachten? Neem afstand van je huisdier'

Heb je symptomen van het coronavirus? "Houd anderhalve meter afstand van je huisdier", zegt dierenarts Martijntje van der Veer in Nieuwsweekend.

Nu er meerdere dieren positief zijn getest op het coronavirus is het verstandig om extra voorzichtig met je huisdieren om te gaan. Dierenarts Martijntje van der Veer benoemde in Nieuwsweekend dat zeker nu het nog niet duidelijk is of dieren het virus kunnen overdragen op anderen, het geen kwaad kan om gepaste afstand te nemen van het dier. Net zoals bij mensen anderhalve meter. "Ga dus niet knuffelen met je kat of hond," waarschuwt ze.

Het is bekend dat katten milde symptomen kunnen krijgen. En als je kat weer naar buiten gaat, zou het virus zich kunnen verspreiden. Het is nog niet bekend of dat van dier tot mens overdraagbaar is, maar je kunt er op zijn minst nu al rekening mee houden, volgens de dierenarts.

Nieuwsweekend op NPO Radio 1

Iedere zaterdagochtend tussen 08:30 en 11:00 uur presenteren Mieke van der Weij en Peter de Bie het programma Nieuwsweekend voor Omroep MAX.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie