Gezondheid

Overgewicht in Overvecht en dus geen poffertjeskraam

AVROTROS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Overgewicht in Overvecht en dus geen poffertjeskraam

Overgewicht is in het Utrechtse Overvecht een groot probleem, en daarom mag uitbater Anton Mullens geen poffertjeskraam beginnen in de wijk. VVD-raadslid Dimitri Gilissen verbaasd zich over hoe de gemeente de obesitas-problematiek probeert aan te pakken.

Overgewicht in Overvecht, en dus komt er geen poffertjeskraam

In de uitzending van dr Kelder en Co reageert het raadslid op het nieuws van NRC van afgelopen week: 'Kinderen in Overvecht te dik, dus mag er geen poffertjeskraam komen.' De krant sprak met uitbater Anton Mullens, die al een poffertjestent heeft in Zeist. Volgens Mullens is een poffertjeskraam als de zijne cultureel erfgoed, met hoge spiegels, ramen en zijzitjes.

Overgewicht in Overvecht

Thijs Visscher is managebaas en heeft een zorgboerderij. Hij ziet een kraam bij zijn terrein wel zitten als extra soort dagbesteding. Maar helaas stuitten de initiatiefnemers al snel op weerstand van de gemeente. Die vindt namelijk dat kinderen in de naburige achterstandwijk Overvecht te dik zijn.

Dimitri Gilissen (VVD Utrecht) is niet tegen gezonde voeding, maar hij vindt hij het te ver gaan om ongezonde voeding te verbieden. Volgens het raadslid is het beter om in gesprek te gaan met grote ketens over hoe zij gezondere voeding kunnen aanbieden. En verleid mensen voor gezondere opties te kiezen, suggereert hij.

Speltpoffertjes en havermelk

Maar: in Overvecht is wel degelijk iets aan de hand, en misschien is deze aanpak wel echt nodig, vraagt Jort zich af. Zo heeft 48% van de volwassenen overgewicht, en in de wijk nam vanaf 2014 het aanbod fastfood met 41 procent toe, de sterkste groei in heel Nederland. Hoe zit dat nou, Dimitri Gilissen?

Tja. In ieder geval is Visscher bereid het menu van de poffertjeskraam naar wens in te richten, met smoothies bijvoorbeeld, of speltpoffertjes en havermelk…

Ster advertentie
Ster advertentie