Patiënt in Catharina Ziekenhuis Eindhoven

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Patiënt in Catharina Ziekenhuis Eindhoven

[NOS] In het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven ligt een patiënt die besmet is met het coronavirus. Hij en zijn vrouw worden in isolatie verpleegd, meldt Omroep Brabant. Ook bij de vrouw is een verdenking van corona. Zij wordt getest.

De man werd op 23 februari opgenomen in het Catharina Ziekenhuis met luchtwegproblemen. Toen was er nog geen aanleiding om de man te testen op het coronavirus. Gisteren gaf de patiënt aan dat zijn partner ook ziek was en dat familieleden die recent in Italië waren geweest gezondheidsklachten hadden. Op basis van die informatie heeft de behandelend arts de man direct in isolatie geplaatst.

Voordat de man in isolatie werd geplaatst heeft hij op drie verschillende afdelingen gelegen. Het ziekenhuis heeft de medewerkers op de betrokken afdelingen en de enige patiënt die in contact is geweest met de man geïnformeerd. Medewerkers op de betrokken afdelingen die klachten hebben, worden getest op het coronavirus. In afwachting van de uitslag zijn ze naar huis gestuurd.

Ster advertentie
Ster advertentie