Geschiedenis
NTR

Shockradio op zijn best: Giel Beelen die zich live in de uitzending laat pijpen

foto: Giel Beelenfoto: Giel Beelen
  1. Nieuwschevron right
  2. Shockradio op zijn best: Giel Beelen die zich live in de uitzending laat pijpen

Focus bespreekt de schokkendste momenten uit De Onvergetelijke Luisterlijst, die bestaat uit honderd markante radiomakers, spraakmakende momenten en legendarische radioprogramma's. Dan kan Giel Beelen niet ontbreken.

'Ik zou graag op de radio gepijpt willen worden'

Inmiddels is het een van de beroemdste Nederlandse radiofragmenten ooit. "Ik zou graag op de radio gepijpt willen worden", zegt de radiomaker in een telefoongesprek op de radio.

Giel Beelen is een van de bekendste radio-DJ’s van Nederland. Hij staat bekend als grensverlegger, als shock-DJ. In het jaar 2000 maakt hij een opmerkelijk radio-uitzending op 3FM: tijdens zijn nachtprogramma belt Beelen een escortservice voor een prostituee.

Midden in de nacht komt een prostituee naar de studio. Bij aankomst in de studio houdt Beelen een kort praatje met de betreffende prostituee. "Ik heb nog speciaal gedoucht, ik denk, het moet toch een beetje fris zijn allemaal", zo was te horen. Vervolgens is live op de radio te horen hoe de prostituee Beelen oraal bevredigt.

Quote

Ik weet nog dat ik hem sprak, zo'n drie uur voor de uitzending

Gerard Ekdom

Gerard Ekdom: "Ik weet nog dat ik hem sprak, zo'n drie uur voor de uitzending. Ik zat toen ook nog bij 3FM. Ik vroeg hem, ga je het echt doen? En ben je niet zenuwachtig? 'Nee komt wel goed', antwoordde Beelen. Helemaal relaxed was hij. Hij deed het gewoon."

Luisteraar Jesse Sprikkelman stemde op de Onvergetelijke Luisterlijst en vond dit een iconisch moment: "Het was legendarisch. Als je op zo’n pure manier entertainment weet te maken, ben je wat mij betreft echt een held."

Focus

Hét wetenschaps- en geschiedenisprogramma van NPO Radio 1. Elke werknacht tussen 02.00 en 04.00. Geen nachtbraker? Luister hier de podcast Focus Wetenschap.

Ster advertentie
Ster advertentie