Economie
NOSNTR

'Zet je energiecontract vast voordat het prijsplafond stopt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Zet je energiecontract vast voordat het prijsplafond stopt'

Nog een paar weken en dan houdt het prijsplafond voor gas, elektriciteit en stadsverwarming op te bestaan. De Autoriteit Consument en Markt adviseert daarom een vast contract te nemen als je de komende tijd zekerheid wilt over de hoogte van je gas- en elektratarieven.

"Heel veel mensen hebben niet door dat die maximumprijzen vanaf 1 januari gaan stoppen", zegt Ben Woldring van vergelijkingssite Gaslicht.com.

'Interessante vaste contracten'

"Ongeveer een half miljoen Nederlanders zitten op dit moment op tarieven die boven het prijsplafond liggen. Die mensen gaan dat vanaf 1 januari allemaal merken als ze niet in actie komen."

"Wat je nu ziet, is dat de vaste prijzen behoorlijk gedaald zijn en dat je een contract kunt vastzetten tegen prijzen die ruim 15 procent onder de prijzen van het prijsplafond liggen", aldus Woldring. "Dus dat lijken hele interessante contracten te zijn."

'Prijzen lopen 's winters op'

"Niemand weet wat de energieprijzen in de toekomst gaan doen. Maar wat we normaal gezien ervaren, is dat het energieverbruik in de wintermaanden veel hoger ligt", vertelt Woldring.

"Doorgaans lopen dan ook de energieprijzen op, omdat de mensen die handelen op de energiemarkt weten dat er meer vraag is naar energie in de koude, donkere periode."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie