Economie

Jort Kelder betaalt 222.761 euro voor de collectieve zaak
AVROTROS

foto: Jort Kelderfoto: Jort Kelder
  1. Nieuwschevron right
  2. Jort Kelder betaalt 222.761 euro voor de collectieve zaak

Niemand ontsnapt aan de blauwe envelop, ook uw presentator niet. Omdat transparantie een groot goed is, zeker voor eenieder die zijn geld verdient in het publieke domein, publiceert Jort Kelder wederom zijn inkomensgegevens.

Luister Jortcast

{podcast audio="92986" caption="#116 if you have it flaunt it! " }

Kelder: "Nederlanders zijn opener over hun seksleven dan hun belastingafdracht. Ik ben voor openbaarheid. Laat de overheid gewoon publiceren wat iedereen bijdraagt aan de publieke collectebus. Bedrijven en particulieren." En waarom ook niet? Mensen die veel verdienen dragen ook veel bij aan de collectieve zaak. Ze worden meermaals weggezet als graaiers, maar zijn ook donateurs van de verzorgingsstaat.

"Overigens, voor de sneue types die menen dat ik te veel bij de omroep verdien: radio en tv maakt een fractie van mijn inkomsten uit en ik blijf onder die zielige zogeheten Balkenendenorm. Die zou moeten verdubbelen, zodat niet alleen top tv-makers die dagelijks met hun kop op de buis zijn behouden blijven voor de publieke zaak maar we vooral in staat zijn groot talent bij de overheid aan te trekken en te koesteren."

Quote

Ik blijf onder die zielige zogeheten Balkenendenorm

Jort Kelder

U ziet hier de definitieve aanslag inkomstenbelasting over 2017. Voor de geoefende lezer: er werd bijna 223.000 euro aan inkomstenbelasting afgetikt over 2017. Daar stond een verzamelinkomen tegenover dat net boven de 500.000 euro uitkwam.

Ster advertentie
Ster advertentie