Economie
EO

Augurkenkoning: 'Als je het niet leuk hebt in je werk, ben je potentieel hartpatiënt'

  1. Nieuwschevron right
  2. Augurkenkoning: 'Als je het niet leuk hebt in je werk, ben je potentieel hartpatiënt'

Oos Kesbeke, de directeur van augurkenbedrijf Kesbeke die onlangs bekend werd door het RTL-programma De Augurkenkoning, voelt als leidinggevende een grote verantwoordelijkheid voor het welzijn van zijn medewerkers. "Sommige managers noemen hun medewerkers 'poppetjes', maar dan ben je niet goed bij je hoofd", vertelt hij in Geld of je leven.

Augurkenkoning Oos Kesbeke: 'Als je een beetje geeft, dan krijg je ook heel veel terug'

In het programma is Oos regelmatig te zien terwijl hij gestresste medewerkers bijstaat. "Als je een beetje geeft, dan krijg je ook heel veel terug", zegt hij. "Het belangrijkste is: er voor die jongens zijn. Niet alleen op de werkvloer, maar ook als ze problemen hebben. Ik zeg altijd: de deur staat altijd open, niet ermee blijven rondlopen. Kom naar me toe en we lossen het op. Ik geef gewoon om die gasten. Ze zijn voor mij familie", aldus de sympathieke 'augurkenkoning'.

De directeur snapt niet dat sommige leidinggevenden dit niét doen. "Zoveel energie kost het nou ook weer niet. Het zijn mensen, weet je. En mijn mensen zorgen ervoor dat we succesvol zijn, mooie producten maken en het leuk hebben met elkaar", stelt hij. Mensen die zich niet goed voelen, kunnen ook niet goed werken en dat is ook niet in het belang van een leidinggevende, vindt hij: "Als je het niet leuk hebt in je werk, ben je potentieel hartpatiënt."

Kesbeke vindt bedrijfscultuur belangrijk: "Wij eten altijd met z’n allen tussen de middag, dan maken we er een gezellige lunch van. Elke dag halen we vers brood, mensen kunnen lekker eten en een beetje slap ouwehoeren."

Tweede seizoen

De grote vraag voor veel fans van de serie: komt er een tweede seizoen van De Augurkenkoning? Dat weet Oos nog niet. "We zijn er wel serieus over aan het nadenken", vertelt hij.

De Augurkenkoning: 'Er zijn managers, die noemen hun mensen poppetjes. Dan ben je niet goed bij je hoofd' (29 november 2023) - Geld of je leven

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie