Cultuur & Media
NTR

Vanavond om 19:00 uur in Kunststof een special over dichter en schrijver Remco Campert

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vanavond om 19:00 uur in Kunststof een special over dichter en schrijver Remco Campert

Schrijver en dichter Remco Campert is op 92-jarige leeftijd overleden. Kunststof maakt vanavond naar aanleiding van zijn overlijden een special over de schrijver en dichter. Te gast zijn acteur en dichter Ramsey Nasr, schrijver Peter Buwalda, biograaf van Campert, Mirjam van Hengel en oud-uitgever van De Bezige Bij, Robert Ammerlaan.

Vanochtend berichtte NOS over het overlijden van Remco Campert. Zijn uitgever De Bezige Bij maakte bekend dat hij afgelopen nacht in zijn woonplaats Amsterdam overleed.

Campert wordt gezien als een van de belangrijkste naoorlogse dichters. Hij richtte met zijn vriend Rudy Kousbroek na de oorlog het tijdschrift Braak op, dat een podium werd voor de Vijftigers, een experimentele kunstenaarsstroming. Campert werd daar ook toe gerekend, maar anders dan andere Vijftigers zoals Lucebert en Gerrit Kouwenaar schreef hij toegankelijke, spreektalige gedichten.

Bij het grote publiek brak hij in 1961 door met zijn roman Het leven is vurrukkulluk, over een dag uit het lege bestaan van een groep Amsterdamse jongeren. Daarna publiceerde hij verschillende verhalenbundels, die ook goed verkocht werden.

In 1976 werd zijn poëtische werk bekroond met de P.C. Hooft-prijs.

Luister Kunststof vanavond tussen 19:00 en 20:00 uur op NPO Radio 1.

Kunststof

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:00 en 20:00 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie