Cultuur & Media
AVROTROS

Ja21 zou niet ingaan op uitnodiging Ongehoord Nederland

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ja21 zou niet ingaan op uitnodiging Ongehoord Nederland

Als fractievoorzitter Joost Eerdmans van JA21 uitgenodigd wordt voor een gesprek bij Ongehoord Nederland, gaat hij niet op dat verzoek in. Dat vertelt hij in dr Kelder en Co. "Ik ga liever niet in die studio zitten, om nou in een discussie te raken, daar heb ik niet veel behoefte aan."

Ongehoord Nederland raakte afgelopen week in opspraak na een item waarin beelden werden getoond van zwarte mensen die witte mensen in elkaar slaan. In het programma werd de suggestie gewekt dat het om racistisch geweld ging. De NPO heeft het Commissariaat voor de Media gevraagd zich uit te spreken. Volgens NPO-voorzitter Frederieke Leeflang heeft de omroepenkoepel redactionele vrijheid weliswaar hoog in het vaandel staan, maar zijn er "grenzen aan wat racistische of discriminerende uitlatingen betreft".

Zendmachtiging intrekken?

“Moet de zendmachtiging worden ingetrokken?” vraagt presentator Jort Kelder. "Nee, dat vind ik heel ver gaan", zegt Eerdmans. "Ik voel me er niet prettig bij, zoals ze het item hebben neergezet. Het is natuurlijk provocatie. Dat is net als wat Forum voor Democratie in de Kamer doet. Er zit altijd een punt onder, ik snap dat erover gepraat mag worden. En om nou de hele zender te cancellen, dat vind ik dan weer het tegenovergestelde. Dat is net als dat je mensen verbiedt te spreken, ik houd niet van verbieden."

Ster advertentie
Ster advertentie