Cultuur & Media

Hans Klok: ‘De droom is wel min of meer uit elkaar gespat’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hans Klok: ‘De droom is wel min of meer uit elkaar gespat’

Hans Klok had op dit moment zijn American Dream moeten najagen, maar de coronacrisis stak daar een stokje voor. "De droom is wel min of meer uit elkaar gespat", zegt de illusionist in de NPO Radio 1-special De Diepte In: Van Oud naar Nieuw. "Misschien dat ik dat ooit nog eens ga proberen, maar ik denk dat Vegas een paar jaar nodig heeft om zichzelf weer hier uit te werken."

In de zomer van 2019 vertrok Klok naar Las Vegas, voor minimaal tien jaar was het plan. Quote 500-miljardair Marcel Boekhoorn investeerde in zijn avontuur. Maar voorlopig zit Klok, die optimistisch blijft, weer in Nederland. "Ik zit hier niet verkeerd, want ik ben echt een Nederlander en ik hou van Nederland." De gezelligheid is in Amerika namelijk ver te zoeken, zegt hij.

"Ik had daar natuurlijk wel zo op gehoopt, en ik was ook zo klaar met het reizen en altijd maar in nightliners (bussen met bedden erin, red.) slapen. Elk jaar maandenlang leven uit een koffer, daar was ik een beetje klaar mee."

'Tijd nodig om naam te maken'

Het plan om tien jaar in Vegas te vertoeven zat in principe goed in elkaar, zegt de illusionist. Het idee was om klein te beginnen, in een kleine zaal. "Je hebt ook de tijd nodig om naam te maken", legt Klok uit, die al zo'n 30 jaar als illusionist bekendstaat in Duitsland en Nederland. "En ik wilde een nieuw leven starten. Dus ik denk dan ga ik daar wonen en leven en gaan we daar tien jaar staan. Wel hadden we ingecalculeerd om af en toe naar Europa te komen voor korte tournees."

Het tienjarige contract dat Klok met Boekhoorn heeft is op dit moment even bevroren. De twee kenden elkaar al langere tijd, want de illusionist had ooit een vakantiebaantje in de dierentuin van Boekhoorn. Nu komt Klok rond van een "hele leuke sponsordeal", maar hij kan nog niet zeggen wat dat precies inhoudt. "En ik ben een boek aan het schrijven waarvan ik hoop dat dat goed gaat lopen." Verder geeft hij coaching aan jonge illusionisten. "Het is echt een beetje sprokkelen op dit moment."

Ster advertentie
Ster advertentie