Cultuur & Media
MAX

Willibrord Frequin: 'Beter Laat Dan Nooit, beste programma waar ik in zit'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Willibrord Frequin: 'Beter Laat Dan Nooit, beste programma waar ik in zit'

Willibrord Frequin is weer helemaal terug op de buis. Samen met Barrie Stevens, Peter Faber en Gerard Cox is hij te zien in het programma Beter Laat Dan Nooit, waarin de heren op reis gaan door Zuid-Amerika. Frequin noemt het het beste programma waar hij ooit aan mee heeft gedaan.

Dat zei hij zondag op De Perstribune van MAX. De inmiddels 78-jarige journalist en programmamaker werd vooral bekend met programma’s als Brandpunt en De Week van Willibrord, maar Beter Laat Dan Nooit vindt hij van dat alles de mooiste ervaring.

Hoofdenaffaire

Willibrord Frequin maakte jarenlang reportages over de hele wereld voor Brandpunt. In 1989 kwam daar abrupt een einde aan door de 'hoofdenaffaire'. Frequin maakte een reportage over handel in lichaamsdelen van mensen, waaronder schedels. Maar later bleek dit niet waar te zijn. In de uitzending van De Perstribune wilde Frequin het er eigenlijk niet over hebben. "Ik word er zelfs nu nog mee lastig gevallen. Ik heb er 5 jaar niet van geslapen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gijzeling NOS-gebouw 2015

Frequin deed in de uitzending van De Perstribune een opvallende uitspraak over Herman van der Zandt en de NOS. In 2015 drong Tarik Z. binnen op de redactie met - naar later bleek - een nepwapen. Anchor Van der Zandt en de redactie besloten het pand te verlaten. Willibrord Frequin vindt dat tot op de dag van vandaag onbegrijpelijk. "Je bent journalist, daar heb je voor gekozen. En er gebeurt voor je neus iets en dan zeg je 'jongens we gaan weg'. Ik vind dat laaghartig."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Willibrord Frequin is elke dinsdagavond om 20:30 uur te zien in het programma Beter Laat Dan Nooit op RTL 4.

Ster advertentie
Ster advertentie