Naar homepage
Cultuur & Media

Live muziek en theater, thuis vanaf de bank te beleven

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Live muziek en theater, thuis vanaf de bank te beleven

Wekelijks zijn er allerlei programma's, optredens en voorstellingen uit alle uithoeken van de culturele sector online te zien. Van kunst tot film en van muziek tot theater. Kunststof Maandag deelt een gids met tips van mooie en bijzondere programma's, zodat je niets hoeft te missen.

Tips voor online voorstellingen

11 mei - Rootsriders in de Melkweg

Get up, stand up. Het is al weer veertig jaar geleden dat Bob Marley overleed. Op 11 mei spelen de Rootsriders hun ondertussen traditionele eerbetoon aan de King of Reggae. Om 20:30 uur, via een livestream vanuit de Melkweg in Amsterdam.

13 t/m 16 mei - Piano Biennale

Optreden buiten de begane paden is al jaren het motto van Daria van den Bercken. En nu is daar de Piano Biënnale, een online festival waarin muziek het uitgangspunt is, maar wel omringd wordt door andere genres en kunstvormen. Van 13 tot en met 16 mei, via Piano Biennale.

14 mei - Toneelvoorstelling Citizen K.

'Hoe ik me ook identificeer, ik blijf de Turk.' De registratie van de toneelvoorstelling Citizen K., waarin Sadettin Kirmiziyüz onderduikt in de wereld van de identiteitspolitiek. Vrijdag 14 mei om 23:00 uur op NPO 3.

14 mei - Simurgh Project in Paradiso

Het Simurgh Project: een muzikale verkenningstocht van Iran tot de Maghreb, een samensmelting van Arabische jazz, klassieke, hedendaagse en traditionele muziek. Met het Marmoucha Orchestra en Arin Keshishi. De livestream vanuit Paradiso begint om 20:00 uur.

15 en 16 mei - Harp Festival vanuit Tivoli/Vredenburg

Op 15 en 16 mei live: het Harp Festival, vanuit Tivoli/Vredenburg en volledig online te zien. Met onder meer optredens van Lavinia Meijer en Remy van Kesteren.

Voor 16 mei - Nite Delivery van Noord Nederlands Toneel

Dit is de laatste week dat u bij het Noord Nederlands Toneel een Nite Delivery kunt bestellen, een pakket waarmee u de komende acht weken verzekerd bent van uw dagelijkse portie kunst. Speciaal voor u thuis bezorgd, met onder andere nieuw werk van Guy Weizman en Roni Haver.

t/m 21 mei - Werther, Vlaamse opera en ballet

Het lijden van een jonge idealist die botst met de genoegzame burgerlijke samenleving. De registratie van Jules Massenets' opera Werther is nog tot en met 21 mei te zien bij de Vlaamse opera.

Kunststof Maandag wordt iedere maandag om 19:30 uur uitgezonden op NPO Radio 1 en op NPO 2 Extra.

Kunststof Maandag

Sinds 29 maart biedt Kunststof twaalf keer het podium aan artiesten voor wie presentaties, premières en plannen door corona niet door kunnen gaan. Elke week een andere hoofdgast, over dromen, ambities en samenwerking. Als het even kan, is er een liveoptreden of performance. Ter ere van de podiumkunsten, die veerkrachtig blijken als ze het zwaar te verduren hebben.

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie