Cultuur & Media
AVROTROS

Dance-industrie krijgt harde klappen: 'We hebben hulp nodig vanuit de overheid'

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Dance-industrie krijgt harde klappen: 'We hebben hulp nodig vanuit de overheid'

Met een verwachte exportwaarde van meer dan 150 miljoen euro in 2019 is de Nederlandse dance-industrie van belang. Maar wat blijft daar van over nu grote evenementen pas weer mogen doorgaan zodra er een vaccin is? The Media Nanny-CEO, José Woldring, maakt zich zorgen: "Er is hulp nodig vanuit de overheid."

José Woldring over problemen dance-industrie

Woldring staat internationale artiesten als David Guetta en Martin Garrix bij. "Het voelt voor mij alsof ik tien jaar aan de frontlinie heb gestaan", legt Woldring uit. "Ik vertegenwoordig grote dj’s, festivals en merken binnen de dance industrie, in Nederland en daarbuiten. Vanaf het moment dat dance groot werd, is bij mij de trein vertrokken. En die is nu even stil komen te staan."

Wereldwijde industrie

De globale dance-industrie is goed voor zo’n 9 miljard euro, daarvan verdampt de komende tijd waarschijnlijk meer dan de helft. "Mensen in onze sector zijn wel heel creatief, dus dat helpt wel. Sommigen zeggen bijvoorbeeld: dan gaan we optredens livestreamen in de bioscopen die weer opengaan", ziet Woldring.
Toch vindt ze dat er steun moet komen. "Dat er hulp nodig is vanuit de overheid, is wel duidelijk."


Wat kan er wel?

Garrix deed in het verleden tijdens Amsterdam Dance Event ook shows voor kinderen onder de 18. Uitgerekend de doelgroep die nu het minst kwetsbaar is. Woldring: "Er zijn een aantal evenementenorganisaties en artiesten die al met veel ideeën zijn gekomen. Maar het probleem is: je krijgt een vorm van discriminatie als je bijvoorbeeld iedereen boven de 60 gaat binnenhouden."
The Media Nanny-CEO ziet tegelijkertijd wel openingen. "We moeten kijken naar wat wél kan. Misschien moeten er op een gegeven moment wel gewoon weer vergunningen worden verleend voor bepaalde dingen."

Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt hij het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur.

Ster advertentie
Ster advertentie