Cultuur & Media
KRO-NCRV

'Het zou heel jammer zijn als Eva Jinek van de late avond verdwijnt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Het zou heel jammer zijn als Eva Jinek van de late avond verdwijnt'

"Dit is wereldwijd hét tijdstip waar het gesprek van de volgende dag wordt bepaald," zegt mediaondernemer Jan-Kees Emmer in Spraakmakers. "Het zou echt heel jammer zijn als ze van dit tijdstip verdwijnt."

In het Algemeen Dagblad worden de scenario’s geschetst over de toekomst van Matthijs van Nieuwkerk en Eva Jinek. Die laatste gaf al eens aan weg te willen van de late avond, wat bekend staat als een 'loodzwaar tijdstip'.

Volgens het AD-artikel heeft Eva bij de NPO aangegeven op termijn naar de vroege avond te willen. Dat bevestigt ook haar manager Kristien van Dillen. De AD zinspeelt erop dat Matthijs van Nieuwkerk dan naar de commerciële zou gaan en dat Jinek naar het DWDD-tijdslot zou schuiven.

Een slechte zet, denkt Emmer omdat de impact van een nieuwstalkshow groter is op de late avond dan op de vroege. "Zij is echt een kijkcijferkanon op die plek. Dat ben je niet om zeven uur s'avonds. Dan zit iedereen te eten."

Het is volgens de mediaondernemer niet erg dat NPO-presentatoren naar de commerciële omroepen gaan. "Dan komt er weer ruimte voor nieuw talent.”

Allemaal dezelfde koppen

Volgens journalist Hella Hueck maakt het onderaan de streep voor de kijker niet zoveel uit waar deze top-presentatoren te zien zijn. "In principe zien we dan de ene presentator een paar uurtjes vroeger en de ander wat later."

Voorlopig is het nog toekomstmuziek. Jinek startte gisteren met een nieuw seizoen en haalde daar één miljoen kijkers. Het mag dan misschien een zwaar tijdsslot zijn zegt Emmer, maar zó zwaar is het nou ook weer niet. "Jinek hoeft maar om de drie maanden. Het is dertien weken op, dertien weken af. Je hebt ruimte om bij te komen voordat je in een burn-out raakt."

Ster advertentie
Ster advertentie