Cultuur & Media
EONOS

Berget Lewis brengt hommage aan 80-jarige Tina Turner

foto: EOfoto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Berget Lewis brengt hommage aan 80-jarige Tina Turner

Rocklegende Tina Turner is onlangs 80 jaar oud geworden. Ze is al tien jaar gestopt met zingen, maar hits als Simply the Best, Proud Mary en We Don't Need Another Hero staan nog steeds in ons geheugen gegrift. Zangeres Berget Lewis vertelt in Langs de Lijn En Omstreken over haar hommage aan haar grote voorbeeld.

"Ter ere van haar verjaardag heb ik een EP uitgebracht, om haar te bedanken voor alle prachtige muziek die ze ons al die jaren heeft gegeven", vertelt Berget. Ze ontdekte de zangeres in haar tienerjaren. "Ik dacht echt: wie is die vrouw? Ze is vanaf dat moment onder mijn huid gekropen en ik draag haar sindsdien in mijn hart."

Tussen Berget en Tina zijn wel wat raakvlakken. "We zijn allebei begonnen met zingen in de kerk, en zongen vooral veel r&b en soul. Maar ook in mij zit die rockchick die er altijd uit wilde."

Selfie

Ze ontmoette Tina Turner tijdens het Musical Awards Gala, toen de Amerikaanse zangeres een oeuvreprijs uitreikte aan Joop van den Ende. "Ik trad die avond op, en er werd van tevoren al gezegd dat we haar niet mochten nakijken, niet met haar mochten praten, of een selfie met haar mochten maken", aldus Berget.

Maar toen Tina langs haar liep, draaide ze zich om en vroeg ze haar of ze elkaar kenden. "Ze was zo lief, gaf me een hand, lachte naar me, en wenste me een fijne avond. Het was heel kort, maar ik zal het nooit vergeten."

De Queen of Rock heeft geen makkelijk leven gekend. Zo had ze te maken met huiselijk geweld ten tijde van haar huwelijk met Ike Turner. Daarnaast had ze medische problemen, en pleegde haar zoon zelfmoord. "Wat zij heeft gegeven aan ons, is niet alleen de muziek, maar ook haar leven. Dat is de reden waarom zoveel mensen van Tina houden. Ik ken eigenlijk bijna niemand die niet van haar houdt."

Berget Lewis brengt hommage aan 80-jarige Tina Turner

Ster advertentie
Ster advertentie