Cultuur & Media

Emmy Award voor Nederlandse kunstdocumentaire
NTR

foto: NTRfoto: NTR
  1. Nieuwschevron right
  2. Emmy Award voor Nederlandse kunstdocumentaire

De documentaire 'Dance or Die – Een waargebeurd verhaal' van verslaggever en regisseur Roozbeh Kaboly wint de prijs in de categorie Arts Programming. Naar aanleiding van deze documentaire was Kaboly te gast in Kunststof.

Quote

Mijn gevecht begon toen ik besloot danser te worden

Ahmed Joudeh
{podcast audio="44299" caption="Roozbeh Kaboly in Kunststof" }

De film vertelt het aangrijpende verhaal van een jonge danser in Syrië, die in de kunst een vorm heeft gevonden het oorlogsgeweld te trotseren. Dance or Die is het levensmotto van de Syrische danser Ahmad Joudeh en staat zelfs in zijn nek getatoeëerd.

"Ieder mens voert zijn eigen strijd. Mijn gevecht begon toen ik besloot danser te worden". Dans is Ahmad's leven, maar het wordt hem onmogelijk gemaakt in zijn door oorlog getroffen geboortestad Damascus. De kans om zijn geboortegrond te kunnen ontvluchten grijpt hij met beide handen aan. Sinds anderhalf jaar woont hij in Nederland en treedt hij op bij voorstellingen van Het Nationale Ballet.

De Emmy Awards

De Emmy Awards gelden als de belangrijkste internationale tv-onderscheidingen ter wereld. In totaal zijn 44 programma’s uit 21 landen in elf categorieën genomineerd.


Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie