Cultuur & Media
AVROTROS

Stella Bergsma: 'Ik ben helemaal niet zo'n boze feministe'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Stella Bergsma: 'Ik ben helemaal niet zo'n boze feministe'

"Ik denk daar nog steeds aan. Zo van: godverdomme, had ik toen maar iets heel goeds gezegd. Maar op dat moment dacht ik: nu kan ik door de mand vallen. En ik viel meteen", vertelt Stella Bergsma, romanschrijver, opiniemaker en frontvrouw van de band Einsteinbarbie, in MISCHA!, over een optreden van haar bij talkshow Vandaag Inside (VI).

#248 - Stella Bergsma - MISCHA!

Onderwerp van het gesprek aan de talkshowtafel van VI waren de gesaboteerde gasleidingen. "Ze vroegen me: wat vind jij daar nou van, als vrouw? Dat vond ik al raar. Hoezo als vrouw? Je hebt er een mening over of niet." Bergsma ervaarde VI als een "onveilige plek". "Maar ik ben dan ook naïef. Ik denk: we kunnen toch met z'n allen praten? Ik ben helemaal niet zo'n boze feministe, ik ben heus gezellig. Maar ik voelde dat er geen opening was, dat ik er niet mocht zijn." Presentator Mischa Blok: "Het lijkt me lastig als je denkt, ik ga hier een veilige plek van maken. Het is hún kantine." Bergsma: "Ja, ik wil dat dan uit een soort idealisme."

Bergsma schreef er een gedicht over, voor haar nieuwe bundel Meesterwerk voor de prullenbak dat vandaag, op 25 april, verschijnt. Haar dichtbundel beschouwt ze overigens niet als manier om zich uit te spreken tegen het huidige tijdsgewricht. "Dit zijn gewoon gedichten, vooral over liefde, natuur, het leven en de dood. Dit is spelen met taal en plezier hebben."

#248 - Stella Bergsma - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie