Cultuur & Media
AVROTROS

'We staan op een kantelpunt in drugsgeweld', zegt misdaadjournalist Paul Vugts

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'We staan op een kantelpunt in drugsgeweld', zegt misdaadjournalist Paul Vugts

"We gaan nu zien of het geweld tegen de bovenwereld - zoals de moord op advocaat Wiersum, misdaadjournalist Peter R. de Vries en de broer van kroongetuige Nabil B., doortrekt, of dat het een exces is", zegt misdaadjournalist voor het Parool Paul Vugts in MISCHA!.

#314 - Paul Vugts - MISCHA!

Vugts noemt de avond van 19 december 2012 ook als kantelpunt. "Misschien herinneren mensen zich nog het iconische beeld van een doorzeefde Range Rover in de Staatsliedenbuurt. Twee groepen criminelen wilden een andere crimineel liquideren, daarbij zijn twee jongens, vrienden van het doelwit, met afschuwelijk geweld vermoord, en zijn er zelfs kogels in een kinderkamer terechtgekomen. Die avond staat symbool voor de verharding."

Legalisering cocaïne

Vugts, die voor het Parool verslag doet van drugscriminaliteit in de hoofdstad, zegt dat legalisering van cocaïne een goed idee zou zijn. "Maar dat is makkelijk gezegd door Paultje Vugts", zegt hij zelf. "Het moet een tweesporenbeleid worden met goede internationale samenwerking, met de doorvoerlanden en vluchtlanden, en we moeten onze naïviteit een beetje afschudden, zonder de rechtsstaat kapot te maken met te strenge maatregelen."

#314 - Paul Vugts - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie