Cultuur & Media
KRO-NCRV

Graaiers in Groningen? 'Het frame klopt niet'

foto: Beeld uit Mediaforum (KRO-NCRV)
  1. Nieuwschevron right
  2. Graaiers in Groningen? 'Het frame klopt niet'

NRC meldde begin deze week dat er mensen zijn in Groningen en Drenthe die nauwelijks schade hebben van de aardbevingen, maar wel geld hebben gekregen. Bas van Sluis (Dagblad van het Noorden) zegt het goed te vinden dat NRC hier aandacht aan besteedt, "maar ik heb ook buikpijn van het verhaal."

Het verhaal kan volgens hem namelijk een scheef beeld geven. "Mensen kunnen hierdoor denken: zie je wel: graaiers. En dat is gewoon niet zo", zegt hij bij het Mediaforum van Spraakmakers.

Van Sluis zit als verslaggever van het Dagblad van het Noorden dicht op de materie en heeft bij tientallen mensen aan de keukentafel gezeten. "Ik heb huilende en wanhopige mensen gezien, mensen die het gewoon niet meer zagen zitten en kinderen die anders opgroeien dan iemand uit bijvoorbeeld Utrecht of Hilversum", zegt hij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het Mediaforum als podcast!

Wist je dat het Mediaforum ook als podcast te beluisteren is? Dagelijks nemen we in Spraakmakers de dagbladen door en zappen we van talkshow naar talkshow. Journalisten en mediamakers vertellen over hun afwegingen en ze geven tips. Zo mis je niets!

Ster advertentie
Ster advertentie