Cultuur & Media
AVROTROS

NOS moet geen praatprogramma's maken, zegt mediakenner Victor Vlam

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. NOS moet geen praatprogramma's maken, zegt mediakenner Victor Vlam

Het praten over voetbalwedstrijden, net als het praten over nieuws, kan beter niet door de NOS verzorgd worden, vertelt mediakenner Victor Vlam in MISCHA!. "De NOS moet de omroep zijn met het meeste gezag. Het is belangrijk dat dat behouden blijft", aldus Vlam. Dergelijke praatprogramma's kunnen beter door ledenomroepen gemaakt worden, vindt Vlam. "Dit straalt negatief op de NOS af."

#313 - Victor Vlam - MISCHA!

Hij verbaast zich over de andere normen die blijkbaar gelden in de sportjournalistiek, waar presentatoren kenbaar maken voor welke voetbalclub ze zijn. Vlam: "Het zou toch gek zijn als Rob Trip zegt: ik stem VVD bij de volgende verkiezingen?"

'Een grote schande'

Vlam doelt met zijn uitspraken op uitlatingen van Pierre van Hooijdonk over Ajax-coach Maurice Steijn in het NOS-programma Studio Voetbal. Van Hooijdonk betichtte Steijn afgelopen zondag van 'duistere deals met bevriende zaakwaarnemers' in zijn periode als coach van NAC. Steijn eiste via een advocaat een rectificatie. Van Hooijdonk heeft inmiddels zijn excuses gemaakt en Steijn zegt af te zien van een kort geding.

Vlam noemt de kwestie "een grote schande" en vindt dat NOS er op een verkeerde manier mee omgaat. Van Hooijdonk had de beschuldigingen bovendien "beter moeten onderbouwen". "Je kunt niet allerlei zaken suggereren en vervolgens volstrekt geen toelichting geven. Ik vind het een totale diskwalificatie van hemzelf op dit punt."

#313 - Victor Vlam - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie