Cultuur & Media
NTR

Vandaag 20 jaar Kunststof

foto: Presentator Jellie Brouwerfoto: Presentator Jellie Brouwer
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag 20 jaar Kunststof

Vandaag bestaat Kunststof precies 20 jaar. Een karavaan van kunstenaars, schrijvers en muzikanten en BN-ers trok aan ons voorbij. Vanavond blikken Jellie Brouwer en Petra Possel, de presentatoren die in 2001 van start gingen, terug aan de hand van favoriete fragmenten. Met onder andere live muziek van Glen Faria, een reportage met Abdelkader Benali en gesprek met de jonge singer-songwriter Froukje.

20 jaar Kunststof

Met vier speciale uitzendingen waarin presentatoren terugkijken op bijna 5000 Kunststoffen is het jubileum gevierd. Met artiesten die ooit hun debuut bij ons maakten, vaste gasten door de jaren heen en twintigers die aan de start van hun carrière staan.

Dinsdag 30 maart:

In deze uitzending ligt de nadruk op muziek en kleinkunst. Gijs Groenteman en Jellie Brouwer kiezen hun favoriete fragmenten. Met een live optreden van Douwe Bob, een reportage met Spinvis en een gesprek met de jonge zangeres Bente.

Jubileum-uitzending Muziek

Woensdag 31 maart:

Favoriete fragmenten van Frenk van der Linden en Jellie Brouwer in het thema media. Met een live optreden van Lucky Fonz III, een reportage met Freek de Jonge en een gesprek met de jonge documentairemaker Jedrek Nadobnik.

Jubileum-uitzending Media

Donderdag 1 april:

Jellie Brouwer en Elisabeth van Nimwegen over de mooiste schrijvers-interviews uit 20 jaar Kunststof. Met een live optreden van Huub van der Lubbe, een reportage met Manon Uphoff en een gesprek met jong literair talent Roziena Talihu.

Jubileum-uitzending Literatuur

.

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie