Naar homepage
Cultuur & Media

Edwin Evers start jaren 80 tour met band: 'Dat wordt volgend jaar een deel 2'
AVROTROS

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Edwin Evers start jaren 80 tour met band: 'Dat wordt volgend jaar een deel 2'

"Er is zoveel moois, dat je gewoon nummers moet schrappen die je eigenlijk wel wil spelen. Dus dat wordt volgend jaar gewoon een deel 2, als het nu succesvol wordt natuurlijk", zegt Edwin Evers tegen Humberto Tan over de jaren 80 tour die Evers morgen start.

In januari was Evers een maand te horen in de middag op Radio 538, als vervanger van Coen Swijnenberg. "Ja, ik word heel vaak gevraagd, maar omdat het een afgebakende periode was vond ik het heel leuk. Daarna kon ik weer doen wat ik allemaal nog meer zou willen doen." Het had niet veel gescheeld of Tan en Evers hadden samen in Tokio de Olympische Spelen te presenteren. Ze gaan nu beide niet, want Tan had al 'ja' gezegd tegen Radio 1.

'Grootste voorbereiding ooit'

Evers heeft zich volop voorbereid op zijn jaren 80 tour. "De hele band heeft eigenlijk zijn roots in de jaren 80 dus iedereen heeft enorme raakvlakken. De muziek is ook heel populair op dit moment. Waarschijnlijk omdat het gewoon heel erg goed is", vertelt Evers.

In jaren 80 stond Evers te draaien in de plaatselijke discotheek. Platen die het volgens Evers goed zijn natuurlijk Never Gonna Give You Up van Rick Astley. Radio GaGa van Queen, A-ha met Take On Me, en Michael Jackson met Thriller. "Die stem van Astley is natuurlijk fenomenaal."

Ster advertentie
Ster advertentie