Cultuur & Media
PowNed

Brood-biograaf Bart Chabot: Herman's 'My way' was beter dan die van Frank Sinatra

foto: PowNedfoto: PowNed
  1. Nieuwschevron right
  2. Brood-biograaf Bart Chabot: Herman's 'My way' was beter dan die van Frank Sinatra

Het is vandaag exact twintig jaar geleden dat rockheld Herman Brood besloot een eind aan zijn leven te maken. Zijn boezemvriend en biograaf Bart Chabot was te gast bij Chazia Mourali in PowNed Zomergesprek om over zijn vriendschap met de rock 'n' roll junkie te praten.

PowNed Zomergesprek: Chazia Mourali & schrijver/dichter Bart Chabot

Natuurlijk start het PowNed Zomergesprek met de nieuwsgebeurtenis waar iedereen de afgelopen week over sprak, de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries. Gast Bart Chabot ontmoette De Vries enkele keren rond tv-opnames. Chabot verbaast zich over de openheid waarin De Vries leeft en werkt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Herman Brood

De zelfgekozen dood van Herman Brood op 11 juli 2001 zag boezemvriend Chabot niet aankomen. "Een week daarvoor, op 4 juli 2001, had ik afscheid genomen van Herman. Toen zei hij: 'Kom je gauw terug? Ik moet je nog zoveel vertellen.' Waarop ik heel lachend reageerde: 'Herman, in die 24 jaar heb je al een paar dingen verteld hoor.' Ik dacht toen ik naar huis ging, Herman is in ieder geval niet levensmoe. In die zin was ik verrast."

Vierentwintig jaar trokken Brood en Chabot samen op. Zijn vier Brood-boeken zijn nu gebundeld in Brood. De BIOgrafie. Het mooiste nummer dat Herman Brood maakte, is volgens Chabot zijn allerlaatste single: My way. Chabot: "Je hebt honderden uitvoeringen van My way. Er zijn er twee de beste die gedaan zijn. Één is van Frank Sinatra, die is heel groot. Hij zingt over het leven dat hij heeft geleid op zijn manier. Maar daar gaat nog één uitvoering overheen en dat is van Herman Brood. Frank Sinatra zingt het als een man die heel gebleven is, Herman zingt als iemand die kapot gegaan is, aan het leven. Daarom is deze versie van My way van Herman de beste die er is."

Vakantiekaart

Zoals elke gast van PowNed Zomergesprek stuurt ook Bart Chabot een vakantiekaart naar iemand die dit verdient of nodig heeft. De kaart van Chabot gaat naar een oude Haagse vriend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie