Cultuur & Media
KRO-NCRV

Eva Jinek krijgt haar zin: 'Jinek naar half elf'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eva Jinek krijgt haar zin: 'Jinek naar half elf'

De late-night talkshow van Jinek zal komend tv-seizoen eerder op de avond worden uitgezonden. Dat zegt Bert Huisjes, hoofdredacteur van Omroep WNL in Spraakmakers op NPO Radio 1. Huisjes: "Het programma gaat naar half elf. Dat is al besloten binnen de NPO."

De NPO geeft hier volgens de informatie van de WNL-baas Huisjes, toe aan de wens van presentator Eva Jinek om wat vroeger op de avond uit te zenden.

In de het blad LINDA dat deze week verschijnt zei ze: "Ik verwacht ergens wel dat het gaat lukken dat mijn talkshow naar half 11 gaat en dat zou voor mij al heel veel schelen."

RTL

De uitspraak van Huisjes is opmerkelijk omdat dit weekend ook bekend werd dat Jinek in gesprek is met RTL. Wel ontkracht de talkshowhost het gerucht dat ze samen met Jeroen Pauw zou overstappen naar RTL. "Ik weet niet waar dat gerucht vandaan komt, maar het is niet waar. Wat wel waar is, is dat ik met meerdere partijen praat, óók met RTL."

'Niet chic'

Klaske Tameling van BNNVARA vindt het niet zo 'chic' van Jinek om te zeggen dat ze in gesprek is met RTL. "Dit is misschien ook wel onderdeel van een strategie om de NPO onder druk te zetten. Ik vind dat niet zo chic om dat op deze manier te doen."

Miljoen

Volgens de hoofdredacteur van WNL is een overstap naar RTL best te begrijpen. Huisjes: "Bij andere zenders kan ze misschien wel één miljoen euro verdienen. Daar moet je bij de NPO vijf tot tien jaar voor werken. Daar moet je als NPO wel wat tegen over stellen, aldus Huisjes, in de vorm van alle kansen en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Die tijd krijg je bij de commerciële niet aldus Huisjes.

Het Mediaforum met Bert Huisjes en Klaske TamelingSter advertentie
Ster advertentie