Cultuur & Media
KRO-NCRV

Jan Slagter: 'Ze willen mij bij de AVROTROS pakken'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan Slagter: 'Ze willen mij bij de AVROTROS pakken'

"Te kort door de bocht," noemt Jan Slagter de reportage van EenVandaag over zijn verpleeghuis. "Ze willen mij bij de AVROTROS pakken." Dat zegt de Omroep MAX-directeur in Spraakmakers.

Slagter is niet te spreken over de reportage die het actualiteitenprogramma over zijn verpleeghuis (het Ben Oude NijHuis) maakte. Dat tehuis voor dementerende ouderen, richtte hij twee jaar gelden eigenhandig op uit onvrede over de slechte zorg in Nederland.

Zeven van de tien punten

EenVandaag besteedde maandag aandacht aan een kritisch rapport van de Inspectiedienst voor de Gezondheidszorg en Jeugd. De inspectie ziet 'goede intenties' bij de medewerkers die 'goede en warme zorg' willen leveren, maar op zeven van de tien punten waarop het verpleeghuis is beoordeeld, voldoet het niet aan de normen. Het tehuis heeft een half jaar de tijd om orde op zaken te stellen.

Jan Slagter herkent een deel van de kritiek in het rapport van de Inspectie, maar is niet te spreken over de reportage van EenVandaag. Slagter: "Het rapport is 16 pagina’s en er staan ook veel goede dingen in. Wat mij steekt is dat in de reportage van vier minuten niet alles aan de orde komt. Bijvoorbeeld de dingen die goed gaan. Als ik Piet Jansen had geheten, hadden ze de reportage niet gemaakt."

EenVandaag

EenVandaag herkent zich niet in de kritiek van Slagter. Adjunct-hoofdredacteur Jeroen Illy: "We hebben een reportage over dit verpleegtehuis gemaakt, omdat het van Jan Slagter is. Hij steekt zijn nek uit, wil alles beter doen en nu ligt er een kritisch rapport op tafel. Dan moet hij niet raar opkijken als we daar aandacht aan besteden."

Volgens Illy praat EenVandaag normaal gesproken twee tot drie minuten met een studiogast, maar hebben ze in dit geval zelfs meer dan vier minuten uitgetrokken voor Slagters weerwoord.

Het Mediaforum met Jan Slagter en Thomas Muntz

Ster advertentie
Ster advertentie