Cultuur & Media
BNNVARA

'Stiekem huilen op de camping wc'

foto: ANP (bewerking NPO Radio 1)foto: ANP (bewerking NPO Radio 1)
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Stiekem huilen op de camping wc'

Voormalig radio-presentator Milouska Meulens van Vroege Vogels leest graag. Maar alleen goede boeken, anders vindt ze het zonde van haar spaarzame vrije uren. Dit zijn haar tips.

Haar stapel ongelezen boeken is enorm. Sinds ze Book Of Negroes las op vakantie en daarbij verschrikkelijk veel moest huilen, besloot de presentatrice van Vroege Vogels geen heftige verhalen meer mee te nemen op vakantie. Dit zijn haar tips.

100 jaar Eenzaamheid – Gabriel Marquez


Meulenhoff

Hoewel Meulens een boek nooit twee keer leest, is dit boek daarop een uitzondering. ''Dit boek las ik voor het eerst op mijn veertiende. De eerste bladzijde is niet om door te komen dus het was even doorzetten. Het heeft zo’n alles verzengende indruk dat ik dit boek nog vaak herlezen heb", aldus Meulens. Deze familiekroniek is het exotische en tragische verhaal van de talrijke generaties Buendía's, die hun stad Macondo op het moeras veroverd hebben, ruim een eeuw voordat de stad haar apocalyptische einde vindt.

Norwegian Wood – Haruki Marakami


Atlas Contact

Na alle mooie recensies is Meulens nieuwsgierig geworden naar dit boek. Norwegian Wood is een indringend verhaal over romantiek en volwassenheid, over de onmogelijke en dappere liefde van een eerlijke, stille en buitengewoon serieuze jonge student in Tokio. Hij is dol op een mooie jonge vrouw genaamd Naoko, maar hun wederzijdse liefde wordt getekend door de tragische dood van hun beste vriend jaren geleden. Toru went aan het campusleven en de eenzaamheid en afzondering die hij daar ervaart, maar Naoko kan de druk en verantwoordelijkheid van het leven niet verdragen.

Dance Dance Dance – Haruki Marakami


Vintage Publishing

Net als Norwegian Wood kreeg dit boek van Haruki Marakami lovende recensies. Het is een boeiend verhaal waarin afscheid, roem, zelfvertrouwen en liefde centraal staan. ''Ik lees snel en hongerig. Ik had besloten alleen gezellige boeken mee te nemen maar volgens mij wordt dit toch weer stiekem huilen op de camping wc.''

Roofstaat – Ewald Vanvugt


Nijgh - van Ditmar

Roofstaat. Wat iedere Nederlander moet weten behelst de geschiedenis van Nederland in twaalf hoofdstukken. Van de roof- en kruistochten in de middeleeuwen tot de massa-executies in voormalig Nederlandsch-Indië ruim zestig jaar geleden. ''Een heftig boek wat ik om die reden niet meeneem op vakantie. Wel is dit het eerste boek dat ik ga lezen wanneer ik thuiskom."

Ster advertentie
Ster advertentie