Cultuur & Media

Wat vinden we van het Songfestivalnummer? 'Je moet er echt even aan wennen'
AVROTROS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat vinden we van het Songfestivalnummer? 'Je moet er echt even aan wennen'

Het nummer zou vanavond pas bekend worden gemaakt in De Wereld Draait Door, maar lekte eerder vandaag uit omdat het even op iTunes stond. Grow is zeer waarschijnlijk het nummer waarmee Jeangu Macrooy voor Nederland naar het Songfestival gaat.

"Ik wilde het nummer van Duncan meteen op repeat zetten en het raakte me echt, maar dit nummer moet nog meer groeien", zegt Songfestivalkenner Lammert de Bruin van NPO Radio 1 en EenVandaag in het programma Stax&Toine.

"Het is een geweldige zanger en dat laat hij ook wel zien, maar je moet het nummer wel echt 2 keer horen. Toen ik Duncan vorig jaar hoorde voor het eerst wilde ik het meteen op repeat zetten en werd ik geraakt, maar dat heeft dit nummer minder. Je moet er echt even aan wennen en het echt een paar keer luisteren voordat je het door hebt."

Onze buren

De Belgen hebben ook absoluut een goed nummer. "Die band is supergoed en een supergoed liedje. Ik weet niet of ze gaan winnen. Ik hoor nu vooral de bookmakers over IJsland. Ik hoor iedereen over het nummer, en dan vooral over de bewegingen die zij doen."

De Bruin vreest ook voor Rusland. "Zij hebben nu nummer nog niet bekend gemaakt, maar hun band wel. En dat kan echt nog wel gevaarlijk worden."

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie