Cultuur & Media
NTR

Actrice Linda van Dyck (75) overleden

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Actrice Linda van Dyck (75) overleden

Actrice Linda van Dyck is zondag op 75-jarige leeftijd in haar woonplaats Amsterdam overleden. Van Dyck was onder meer bekend door rollen in Twee vorstinnen en een vorst (1981), Ciske de Rat (1983) en Daens (1992), maar speelde in haar leven in tientallen succesvolle theaterstukken, films en series.

Linda de Hartogh, zoals Van Dyck eigenlijk heette, was dochter van acteurs Leo de Hartogh en Teddy Schaank. Wijlen acteur Ko van Dijk was haar stiefvader, met wie ze in 1960 voor het eerst op het toneel stond.

In 2010, toen Van Dyck vijftig jaar in het vak zat, werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Twee jaar later werd de actrice genomineerd voor een van de belangrijkste Nederlandse toneelprijzen, de Theo D'Or. Zij werd voor haar rol als Martha in Who's afraid of Virginia Woolf? genomineerd voor beste vrouwelijke hoofdrol. Naar aanleiding van deze rol, was Van Dyck in 2012 te gast bij Kunststof. Het gesprek is hier terug te luisteren.

Kunststof

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:00 en 20:00 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie