Cultuur & Media
KRO-NCRV

Jan Slagter: 'Jammer dat Frans Bauer weg is bij de NPO'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan Slagter: 'Jammer dat Frans Bauer weg is bij de NPO'

Omroep MAX-directeur Jan Slagter vindt het jammer dat Frans Bauer weg gaat bij de NPO. Dat zegt hij in Spraakmakers. Bauer kondigde deze week aan te vertrekken bij AVROTROS en bij RTL4 aan de slag te gaan.

Volgens Slagter slaagt de volkszanger erin een andere groep mensen te bereiken. Dit zijn mensen die normaal gesproken niet snel naar de publieke omroep kijken, maar eerder naar SBS6, denkt Slagter. "Onze opdracht is om een brede omroep te zijn met programma’s voor iedereen. Frans Bauer is bij uitstek iemand die deze moeilijke groep aan zich weet te binden."

RTL 2.0

AD-recensent Angela de Jong, vindt het een 'slimme zet' van RTL. Eerder stapte grote namen als Gordon en Wendy van Dijk over naar Talpa en begon de hoeveelheid succesvolle sterren bij RTL af te nemen. ''Ik denk dat ze met de transfer van Bauer weer de gewone man zullen aanspreken."

De Jong ziet de overstap van Bauer in een groter plan waarin er mensen en thema’s worden aangetrokken waar iedereen zich mee kan identificeren. Als voorbeeld noemt ze het programma van Beau van Erven Doorens Five Days Inside. "Het past in een groter plan. Het zou wel eens het nieuwe RTL 2.0 kunnen worden.''

Quote

Onderschat RTL niet

Jan Slagter

Ook Slagter is positief over RTL. ''De zaterdagavond staat als een huis.'' Slagter denkt dat de nieuwe mediadirecteur aan de juiste touwtjes trekt. ''Onderschat RTL niet.''

Ster advertentie
Ster advertentie