Cultuur & Media
AVROTROS

Jip van den Toorn: 'Boos zijn, dat vind ik niet interessant'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Jip van den Toorn: 'Boos zijn, dat vind ik niet interessant'

"Ik denk dat veel opiniemakers en columnisten boos zijn op iets en dan elke week vertellen wat er allemaal stom is in de wereld. Iets afkraken is makkelijk, maar ik vind dat niet heel interessant. Je wint er niks mee", dat vertelt beeldcolumnist voor de Volkskrant Jip van den Toorn in MISCHA!.

#193 - Jip van den Toorn - MISCHA!

Volgens Van den Toorn is die boosheid ook vaak een manier van mensen om zichzelf te profileren op feestjes. "Mensen koppelen hun identiteit aan wat ze wel of niet leuk vinden. Ik heb niet zo'n duidelijke mening, ik heb de waarheid ook niet in pacht. Het is meer dat ik me dingen afvraag."

Cancelcultuur

Dat zelf profileren ziet Van den Toorn ook in de cancelcultuur gebeuren. "Uiteindelijk zijn mensen veel meer bezig om te laten zien: kijk, mijn morele kompas is wel goed, in plaats van dat ze de situatie vooruit helpen. Zo vertelt ze over de uitzending van BOOS over The Voice: "Bij veel talkshows verzandde het toch snel in: wat een monster was het. Maar dat helpt de slachtoffers niet. Het wordt alleen maar moeilijker om je uit te spreken."

#193 - Jip van den Toorn - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie