Cultuur & Media

Ad Visser: 'Nederland was smaakmaker voor Europa'

MAX
foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Ad Visser: 'Nederland was smaakmaker voor Europa'

Het Toppop van Ad Visser was in de jaren '70 en '80 hét muziekprogramma van Nederland, en misschien zelfs van Europa. Alle grote artiesten van het moment kwamen naar Nederland om bij Toppop op te treden. "Wij Nederlanders waren de smaakmakers voor Europa."

Dat zei Ad Visser zondag bij De Perstribune van MAX. Of het nou om David Bowie, Queen of Michael Jackson ging. Ze kwamen om de haverklap langs. "Als iets in Nederland een hit werd, dan zou het ook in de rest van Europa scoren. Dat was het bijzondere van het programma", zegt Visser nu.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ad Visser presenteerde het programma van 1970 tot 1985. Het archief dat in die jaren is ontstaan vormt nog altijd een bron voor velen.

Toppop test

Het archief vormt de basis voor de Toppop test die aanstaande woensdag op televisie te zien is. Koppels van bekende Nederlanders gaan de strijd met elkaar aan, onder leiding van Toppop-icoon Ad Visser. Er doen ook jongere BN’ers aan mee die nooit Toppop hebben gezien. Dat is volgens Visser geen probleem. "De muziek leeft voort en het archief van Toppop leeft wereldwijd voort zelfs. Een heleboel kids maken allemaal dansjes op Tiktok op muziek uit die periode. Je bent verrast wat hele jonge kids zelfs weten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Toppop test is aanstaande woensdag om 20.25 uur te zien op NPO 3.

Ster advertentie
Ster advertentie