Cultuur & Media

Songfestival met doventolk en signdancers op NPO 1 extra

NOS
foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Songfestival met doventolk en signdancers op NPO 1 extra

De NPO zend het Eurovisie Songfestival voor het eerst uit met een gebarentolk en signdancers. Gisteravond werd bij de eerste halve finale alvast geoefend voor donderdag als Duncan Laurence optreedt. Een verslag van de repetitie van verslaggever Joris van de Kerkhof in het NOS Radio 1 Journaal.

De eerste keer dat ze in beeld komen, is bij de uitzending van de tweede halve finale, waaraan Duncan Laurence meedoet. Die is donderdag om 21.00 uur. Ook bij de finale zijn een gebarentolk en signdancers in beeld. Deze speciale uitzending voor doven en slechthorenden is alleen te zien op NPO 1 extra.

Ritme

De initiatiefnemers NOS, AVROTROS en NPO 1 hebben voor deze uitzendingen een groep van zeventien tolken en signdancers bijeengebracht. Signdancers zorgen ervoor dat dove en slechthorende kijkers de sfeer en het ritme van een liedje ook meekrijgen.

NPO 1 extra is bij KPN te vinden op kanaal 76, bij Ziggo op kanaal 128 en bij T-Mobile op kanaal 273. Wie het kanaal niet in zijn pakket heeft, kan het live online volgen via NPO Start.

Ster advertentie
Ster advertentie