Cultuur & Media
AVROTROS

Tina Nijkamp gepolst voor directiefunctie bij AVROTROS en NPO

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Tina Nijkamp gepolst voor directiefunctie bij AVROTROS en NPO

Mediaconsultant Tina Nijkamp is gepolst voor de functie van directeur bij AVROTROS én directeur video bij de NPO, vertelt ze in VINK, waar ze aanschoof om over haar nieuwe podcast Tina's TV Update te vertellen. Voor beide plekken heeft ze bedankt.

#230 - Tina's TV Update - Hoge Bomen: DPG Media - Zij is van mij - VINK: De podcastgids van Nederland

Nijkamp: "Ik ben benaderd door AVROTROS en heb meteen gezegd: ik hoef niet eens koffie te komen drinken. Ik wil die functie niet, het is te saai, te bestuurlijk. Ik ben daar te pragmatisch voor."

De mediapersoonlijkheid zou zich veel liever bezighouden met het programmeren van tv-shows. "Er komt dan een hele stapel programma's en daaruit maak ik dan een mooi schema en zorg ik ervoor dat het goed gaat scoren."

Weeffouten uit de programmering

Toch is de functie directeur video bij de NPO ook niet voor haar weggelegd, vertelt ze. "Het gaat me niet om de functie, maar ik zou wel de weeffouten uit de programmering halen en een jong iemand opleiden. Dat is dan een klus van tien maanden. Zelf ben ik ook al vijftig plus, en ik vind het wel tijd dat er jongere mensen aan de macht komen. Ik was zelf 32 toen ik programmadirecteur werd. Dat ging toch ook goed?"

Nijkamp schoof samen met journalist Mark Koster aan bij VINK. Koster vertelt over zijn nieuwe podcast Hoge Bomen: DPG Media, die hij voor BNR maakt.

VINK

Ben je op zoek naar luistertips? Heb je alle afleveringen van de 'Deventer Mediazaak' en de 'Brand in het Landhuis' al gehoord en ben je op zoek naar nieuwe parels op podcastgebied? De redding is nabij. VINK is dé podcastgids van Nederland! NPO Radio 1-presentator Mischa Blok nodigt twee podcastmakers uit die een kijkje geven achter de schermen. Hoe maak je eigenlijk een podcast? Beide gasten tippen bovendien een serie waaraan zij helemaal verslingerd zijn, en ook Mischa komt met een aanbeveling.

Iedere vrijdagnacht om 01:00 uur op NPO Radio 1 en natuurlijk vind je VINK ook in alle podcast-apps! Of op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie