Cultuur & Media

Liefdeslessen van Stella Bergsma: 'Ik ben een vrolijk blaffende hond die op je tapijt schijt'

foto: LET OP: DIT IS EEN PRE-CORONA-FOTOfoto: LET OP: DIT IS EEN PRE-CORONA-FOTO
  1. Nieuwschevron right
  2. Liefdeslessen van Stella Bergsma: 'Ik ben een vrolijk blaffende hond die op je tapijt schijt'

[AVROTROS] Hoe het is om een relatie te hebben met schrijver/muzikant Stella Bergsma? "Je kunt me het beste vergelijken met een hele vrolijke hond die hard blaft als je thuiskomt, maar die ook op je tapijt schijt." Ze vertelt erover in de podcast Liefdeslessen.

#24 - Stella Bergsma - Liefdeslessen

Drieëntwintig jaar is ze inmiddels samen met Steven, die ze omschrijft als "heel rustig, en dat is een hele goede combinatie, want ik ben heel veel." Ze ontmoetten elkaar in het nachtleven en gingen corresponderen. "In de tijd dat mensen elkaar nog heel romantisch brieven schreven. Ik las zijn woorden en toen viel ik op hem."

Zuurstofdoorlatende relatie

Ze gelooft niet dat monogamie een natuurlijke staat van zijn is, "maar ik snap wel dat het veilig en handig is om één partner te hebben." Haar eigen relatie noemt ze "zuurstofdoorlatend. Af en toe is die open, maar als het teveel gaat tochten, dan gooien we hem weer dicht. In de praktijk komt het er wel op neer dat het vaker dicht is dan open, omdat het de zaken gewoon moeilijker maakt."

Vriendschap

De liefdesles van Stella? "Als je wilt leren hoe je moet liefhebben, kijk dan naar hoe je vrienden maakt. Vaak zijn mensen beter in vriendschappen dan in relaties. Bij vrienden accepteer je de ander meer, wil je de ander niet veranderen. Liefde is elkaar alles onvoorwaardelijk gunnen."

Liefdeslessen

In de podcast Liefdeslessen geven bekende Nederlanders een verrassend openhartige inkijk in hun liefdesleven, vanuit de overtuiging dat we van ieder liefdesverhaal iets kunnen leren. NPO Radio 1-presentator Mischa Blok interviewt hen in de vertrouwde omgeving van hun eigen favoriete kroeg. En die lege barkruk tussen hen in? Die is voor de luisteraar!

Luister ook naar andere afleveringen van Liefdeslessen: https://www.nporadio1.nl/podcasts/liefdeslessen

Liefdeslessen van Marcel van Roosmalen: https://www.nporadio1.nl/podcasts/liefdeslessen/4935-18-marcel-van-roosmalen
Liefdeslessen van Rob Jetten: https://www.nporadio1.nl/podcasts/liefdeslessen/4931-21-rob-jetten

Ster advertentie
Ster advertentie