Cultuur & Media
KRO-NCRV

Telegraaf-journalist 'Niet de eerste keer dat Graus in het nieuws is vanwege geweld'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Telegraaf-journalist 'Niet de eerste keer dat Graus in het nieuws is vanwege geweld'

De Telegraaf publiceerde vanmorgen een groot verhaal over Dion Graus. Het PVV-kamerlid wordt door zijn ex beschuldigd van een zedendelict en geweld. Telegraafjournalist Wouter de Winther vertelt in Spraakmakers dat ze niet over één nacht ijs zijn gegaan bij de publicatie. ''Het is nogal wat, maar het verhaal is buitengewoon relevant. Het is niet de eerste keer dat Dion Graus in het nieuws is vanwege geweld.''

De ex van Graus zegt door het PVV-Kamerlid te zijn gedwongen tot seks met andere mannen. Graus manipuleerde haar naar eigen zeggen en ze dacht dat ze op deze manier zijn privébeveiligers kon afbetalen. Ook zou hij haar een vuistslag hebben gegeven.

Ondergeschikt

Wat het volgens De Winther bovendien nog ernstiger maakt, is dat de vrouw in kwestie een medewerker is van de Tweede Kamerfractie van de PVV. Medewerkers zijn in hun functie ondergeschikt aan Kamerleden, zegt De Winther. Momenteel werken ze nog steeds allebei voor dezelfde afdeling in hetzelfde gebouw. Hij is benieuwd hoe de fractie omgaat met deze 'merkwaardige arbeidsrelatie'.

De Telegraaf kan volgens De Winther niet oordelen over wat zich werkelijk heeft afgespeeld. Daarom hebben ze geprobeerd om het verhaal zo evenwichtig mogelijk te brengen. Naast gesprekken met de ex van Graus heeft de krant ook meermaals met het PPV-Kamerlid zelf gesproken. Hij ontkent alle aantijgingen en noemt zijn ex 'gestoord'. Fractievoorzitter Wilders reageert tegenover de krant dat hij zonder bewijs niet anders kan dan in de onschuld van Graus geloven.

Quote

Ze liep als een groupie achter hem aan

De Winther heeft zich als politiek verslaggever in Den Haag vaker verbaasd over de verstandhouding tussen Graus en deze medewerker. ''Ze liep als een soort groupie achter hem aan door het Tweede Kamergebouw. Toen ik hoorde dat ze ook een relatie met elkaar hadden, vond ik dat nog ongezonder overkomen.''

Ster advertentie
Ster advertentie