Cultuur & Media
AVROTROS

Edwin Evers: 'Dat je alles kán zeggen, betekent niet dat je dat zou moeten willen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Edwin Evers: 'Dat je alles kán zeggen, betekent niet dat je dat zou moeten willen'

"In Nederland vinden we dat we alles maar kunnen zeggen, dat is immers vrijheid van meningsuiting. Maar dat wil niet zeggen dat je ook alles moet willen zeggen", aldus muzikant en radio-dj Edwin Evers in MISCHA!.

#343 - Edwin Evers: 'Het gaat niet om wat je mag zeggen, het gaat om wat je wil zeggen' - MISCHA!

Volgens Evers doe je er goed aan je af te vragen of je er iemand mee zou kunnen kwetsen. "Aan de andere kant kun je ook niet voorkomen dat dat af en toe toch gebeurt, omdat je zegt wat je vindt en een ander het daar misschien niet mee eens is."

'Nooit één mening'

Evers, die de Koning interviewde voor de podcast "Door de ogen van de Koning" zegt over Johan Derksen, die over prinses Alexia zei dat ze een "lekker kontje had": "Van mij mag hij dat zeggen, maar ik vind het smakeloos. Dat wil niet zeggen dat ik er niet om zou kunnen lachen, want ik weet de setting waarin zij zitten en hoe dat gaat. Daar moet je niet te zwaar aan tillen."

De kracht van zijn eigen radioshow was volgens Evers dat je nooit maar één mening of kant hoorde. "We zaten met z'n drieën, ook de nieuwslezer erbij. Dat zijn allemaal heel verschillende mensen, en dat werkt toch heel goed, want dan krijg je een dynamiek waarbij de een dit vindt en de ander dat, en de luisteraar is het altijd met iemand eens of oneens."

#343 - Edwin Evers: 'Het gaat niet om wat je mag zeggen, het gaat om wat je wil zeggen' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie